Dominic Scott

Weetjes over Danny

  • Kookte vanaf zijn 13 jaar in ’t Hofstedeke
  • Werkte 1 jaar in het leger als chef-kok
  • Was chef in Drie Goten en Lotendijk
  • Baatte zelf De Tuimelaar in Zele, ’t Hoveke van Belsele en restaurant Litus in Dendermonde uit
  • Zijn echtgenote Micheline Van Cauter bedient je in de zaal
CHEF

Danny Van Hemelryck

“Koken doe ik met hart en ziel”

Dansen in de keuken als de stem van Elvis uit de radio klinkt? Dat is voor enthousiaste chef Danny maar een woord! Er mag gelachen worden, maar tegelijkertijd gaat hij helemaal prat op kwaliteit. “Verse producten gebruiken en veel afwisseling in de recepten: daar sta ik op. Koken doe ik met hart en ziel, dus voeg ik er graag mijn creatieve signatuur aan toe”, legt hij uit.

Proef zeker eens van de paling- en andere visgerechten van onze chef! Hij won er al verschillende prijzen mee. “Een voorbeeld is ‘wijting met Hoegaarden Grand Cru’. Bier en een sappig stukje vis levert verrassend lekkere combinaties op!”, glimlacht Danny. Uiteraard kan je hier ook een spaghetti, lasagne of andere kleine hap verorberen.

Je kan chef Danny alles vragen. “Niets is mij te veel, want dankbaarheid en het enthousiasme van mensen doen me enorm deugd. Sommige klanten komen tot aan de keuken om te vertellen hoe lekker ze het vonden.” Danny zette zich ook al in voor tal van goede doelen en bezorgt kansarmen een smakelijk Nieuwjaar.

Bovendien schreef hij mee aan 3 kookboeken. “Ik wil anderen mee het plezier van koken laten beleven. Wie wil, geef ik graag kookles.” Heel misschien speelt er dan al eens een Elvisliedje!

Smakelijk!